Implanturi dentare - Promotie pe perioada limitata
Pentru a beneficia de preturile afisate chiar si dupa ce expira promotia, rezerva oferta online apasand pe butonul "Rezerv oferta".
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este o piesa din titan, sub forma unui şurub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa.
Plasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, prin interventie chirurgicala. Dupa o perioada de timp, necesara integrarii in os, implantului i se ataşeaza o alta piesa, numita bont protetic, peste care medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.
La ce este bun un implant dentar?
Daca ai suferit o extractie sau ai pierdut un dinte, iar in locul gol nu se pune implant, incep sa apara probleme pe termen lung.
Ce se intampla cand ai un dinte lipsa?
1. Supraeruptia
Cand aveti un dinte lipsa, dintele din partea opusa va iesi treptat, nemaifiind oprit de dintele lipsa, iar radacina sa va fi expusa. Din aceasta cauza, acest dinte se va caria de 7 ori mai repede si va trebui si el extras.
2. Migrarea dintilor vecini
Dintii invecinati incep imediat sa se incline si sa migreze iar acest lucru va duce la costuri suplimentare. Pentru a salva dintii migrati este necesar un tratament ortodontic (aparat dentar) si inserarea unui implant dentar.
3. Formarea pungilor parodontale
Sub dintii inclinati se vor forma pungi parodontale (procesul distructiv al gingiei prin colectarea de puroi). Dintii paradontici pot deveni foarte mobili iar de cele mai multe ori acestia se extrag. Pentru tratament este nevoie de parodontoza, ortodontie si apoi inserarea unui implant dentar.
Pierderea osului
Netratate la timp, pungile parodontale vor slabi osul, ceea ce va duce la reabsorbtia acestuia. Dintii vor trebui extrasi, fara a mai exista vreo sansa de a fi salvati. In acest moment, pentru tratament va fi nevoie de aditie de os pentru a putea insera un implant dentar, ceea ce duce la costuri si mai mari.
Nu pierde timpul! Daca ai un singur dinte lipsa si nu te tratezi la timp, mai devreme sau mai tarziu iti poti pierde toti dintii din gura. Orice dinte lipsa porneste un nou ciclu descris mai sus
Ce beneficii aduce implantul dentar?
Dictie
Dintii fixati pe implanturile dentare confera siguranta si claritate vorbirii, cu un ton normal si relaxat
Confort
Implantul dentar elimina durerea si disconfortul creat de scoaterea protezelor. De asemenea ancoreaza protezele ferm de os, iar problemele cu nervii expusi la dintii stalpi dispar complet.
Estetica
Implantul dentara arata si se simte exact ca un dinte natural. In momentul in care dintii lipsesc, obrazul se lasa iar fata pare mai batrana. Implanturile dentare opresc acest proces.
Masticatie si gust
Implanturil dentar restaureaza masticatia la nivel similar cu al dintilor naturali. Proteza nu mai are nevoie de schelet metalic iar eliminarea lui reda gustul si savoarea alimentelor.
Protejeaza dintii naturali
Implanturile dentare protejeaza de la distrugere dintii invecinati si pe cei opusi.
Protejeaza osul
Implantul protejeaza osul in care este intregrat pentru ca osul este supus unei utilizari naturale. Un implant de calitate superioara imbunatateste acest tip de protectie.
Inserarea unui implant
Pasul 1 - Operatia de inserare
In timpul acestei operatii se insereaza implanturile in os, se acopera cu suruburi si se coase gingia deasupra lor.
Pasul 2 - Vindecarea osului
In timpul acestei faze, osul si gingia se vindeca si creeaza lent tesut care adera ferm la suprafata implantului.
Pasul 3 - Refacerea gingiei
Deseori ori este necesara o interventie suplimentara care sa formeze corect gingia fixa de deasupra implantului.
Pasul 4 - Descoperirea implantului
Se descopera implantul si se instaleaza un surub de vindecare care permite conformarea corecta a gingiei în jurul lui.
Pasul 5 - Protezarea implantului
Se iau amprente si se executa in laborator coroana artificiala sau proteza, care mai apoi sunt fixate de implanturi.